Een papegaai kopen bij Hareco dier en vriend

Je wilt een papegaai kopen, je gaat naar de eerste de beste dierenwinkel of papegaaien(speciaal)zaak, je loopt binnen, kiest een papegaai uit, rekent af en je gaat weer naar huis. Het blijkt dat dit nog steeds gebeurd bij mensen die een papegaai kopen, maar de wat voorzichtigere en meer bewuste klant wil het kopen van een papegaai vaak wat minder aan het toeval overlaten. Er komt ook nogal wat bij kijken. De keuze om een papegaai te kopen is in principe een keuze waardoor je de verantwoordelijkheid neemt over een dier dat jou waarschijnlijk gaat overleven. Er vanuit gaande dat de papegaai die je koopt ook de rest van jouw leven bij je zal zijn, heeft het ook invloed op jouw dagelijkse leven. Ze hebben iedere dag hun verzorging en aandacht nodig en hoewel de term pubertijd bij mensen die papegaaien houden erg in is, zou ik het liever houden op een blijvende peuter die lekker eigenwijs blijft en hun willetje aardig kunnen doordrijven. Een papegaai kopen moet dus een hele bewuste beslissing zijn!

Waar koop je jouw papegaai
De plaats waar je jouw papegaai gaat kopen is ook iets waar je het best heel goed over na moet denken. Je schrikt van de verhalen op verschillende internet forums of consumenten programma’s en websites. Voor je  dus ergens een papegaai koopt, kijk je of je goede recensies kan vinden over die winkel of betreffende kweker. Als je dat doet zul je merken dat er heel wat zaken afvallen. Je zult ook merken dat er een aantal winkels iedere keer weer goed uitspringen. Dit zijn winkels die hun vogels met gezondheidsverklaring verkopen en die ook daarbuiten een goede zorg en service verlenen. Het is natuurlijk mijn hoop dat jou oog dan ook op Hareco dier en vriend valt. We hebben een goede reputatie maar daar doen we dan ook wel alles voor. Ik hou van mijn vogels en verzorg ze met zoveel enthousiasme en liefde dat ik ook graag betrokken blijf, mochten jullie met vragen zitten na de aankoop. Zo ben ik bijna letterlijk 24 uur per dag bereikbaar. Ik hou ook van mijn klanten en heb er ontzettend veel plezier in om jullie te zien genieten van jullie papegaai. Ik vind mijn baan dus een perfecte combinatie om met papegaaien en met mensen bezig te zijn.

18179194_s

Welke soort papegaai aanschaffen
Als je hebt besloten Hareco dier en vriend als een optionele winkel te kenmerken om je papegaai te kopen, neem dan zeker contact met ons op. Bel me even en leg me uit wat je zoekt en wat je daarvan verwacht. Soms zijn verwachtingen nog wel eens niet reëel en zou ik je adviseren geen papegaai te kopen of een andere soort te overwegen. Er zijn situaties en omstandigheden die de ene papegaai meer geschikt maken om te kopen, dan andere. Ik laat me in het advies altijd leiden door mijn kennis over papegaaien en nooit door de beschikbaarheid van papegaaien bij ons in de papegaaienwinkel. Zo zou ik je met alle plezier doorverwijzen naar één van mijn goede collega’s als zij wel een bepaalde soort hebben en ik niet.

Het eerste contact als oriëntatie het kopen van een papegaai is dus vaak per telefoon. Ook de mail is populair maar omdat ik liever een dialoog heb en ook graag hoor wat jullie omstandigheden zijn vind ik persoonlijk de telefoon ideaal.

Kom langs bij papegaaienspeciaalzaak Hareco dier en vriend
Hebben we iets wat aansluit bij jouw wens bij de aankoop van een papegaai zou ik voorstellen dat je langskomt. Al ben je er nog niet helemaal uit kan een bezoek ook helpen om te kijken met wat voor vogel je een klik hebt.  Langs komen mag natuurlijk altijd ook zonder eerst telefonisch contact te hebben gehad. Tijdens jouw bezoek aan Hareco dier en vriend zal je zo veel mogelijk verteld worden over het gedrag van bepaalde papegaaien soorten. Zo kom je er achter of je uiteindelijk een grijze roodstaart wilt kopen of misschien toch een amazone.

5776511_sWe hechten er veel belang aan dat papegaaien met soortgenoten opgroeien in deze leeftijd. Hierdoor hou je blijvend een stabiele zelfverzekerde papegaai.

Wanneer je een papegaai bij Hareco dier en vriend reserveert vragen wij een aanbetaling van 50 procent van het aankoopbedrag van de papegaai. Het ringnummer word genoteerd en je krijgt een aankoopcontract mee. Vanaf dat moment is het al deels jouw papegaai en je mag jouw vogel tijdens openingstijden bezoeken. Al is de afstand daar te groot voor, want wij hebben klanten vanuit heel Nederland en delen van België, houden we je op de hoogte via moderne methoden als Facebook, instagram, whats app of via foto’s over de mail.

Op de leeftijd dat de papegaai zelfstandig eet gaan we een afspraak maken over wanneer hij met jou mee mag. In sommige periode is het aanbod wat groter en kan je het treffen dat we al een zelfstandige vogel hebben, tijdens je eerste bezoek. Gaat de papegaai met jullie mee, dan word het volledige aankoopbedrag voldaan en tekenen we het aankoopcontract. Net als de gezondheidspapieren blijft er daar 1 van bij mij en krijg je er daar 1 van mee. Daar eindigt het niet als je een papegaai gaat kopen bij Hareco dier en vriend! Vanaf die tijd komt de zorg bij jou, maar we blijven daarbij betrokken. We staan altijd voor je klaar met adviezen en opvoedingstips. Ook het kortwieken word hierna, wanneer het nodig is, gratis bij ons gedaan.

De afgelopen 4,5jaar zijn er ongeveer 800 papegaai bij ons verkocht en staat dit voor evenveel tevreden klanten. Al ben jij degene die onze papegaaien een geweldige leven kan bieden, zien we ook jou graag in onze winkel en ook dat word dan een begin van een leuk contact waarin we samen van de papegaaien hobby genieten!

Met vriendelijke groet,
Dirk-Jan van der Steen
Eigenaar Hareco dier en vriend

4 Responses to “Een papegaai kopen bij Hareco dier en vriend”

 1. Hans Zoer21 oktober 2015 at 23:26 #

  Vanaf eerste contact via Messenger FB geweldig.
  Vertrouwen en zeker na afgelopen zaterdag een bezoek aan de winkel.
  Een eigenaar met passie…..vertrouwen, liefde voor zijn dieren…..
  TOP!!!

 2. Geert Lebrun3 november 2016 at 21:32 #

  Ik ben bij toeval in deze winkel beland aangezien ik de toerist uithing in den haag als belg zijnde en doorverwezen werd vanuit avonturia naar hun. Ik wil een tweede ara aankopen en kreeg van begin tot einde professionele informatie, met veel passie vertelt en nam ook de tijd voor ons gesprek. Ik mocht ook de aanwezige papegaaien zien. Ik zou zeker een papegaai via deze winkel bestellen als de juiste soort aanwezig zou zijn.

 3. Irma8 augustus 2017 at 20:15 #

  Vanochtend met Dirk-Jan van Hareco een gesprek gehad over een evt aan te kopen papegaai, hij nam de tijd om alles toe te lichten, ondanks de drukte nam hij de tijd.
  Ik zou in ieder geval mensen doorverwijzen naar deze dierenspeciaalzaak, de passie van zowel de eigenaar als personeel

 4. Lütfiye1 oktober 2018 at 17:11 #

  Het is meer dan de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze winkel en kennis te maken met de passievolle en enthousiaste eigenaar Dirk-Jan. Ik woon zelf ruim een uur van Hareco vandaan en toch blijft het leuk om de winkel vaak te bezoeken. Het is elke keer weer een feest om de vogels te zien en heerlijk te kletsen (vooral kennis en ervaring te horen) met Dirk-Jan. Er is geen woord te veel gezegd, eerder te weinig!

Geef een reactie