grijze roodstaart papegaai

De grijze roodstaart papegaai wordt toegerekend aan het dierenrijk van de stam Chordadieren in de klasse Vogels van de orde Papegaaiachtigen en de familie Papegaaien en het geslacht Psittacus. De grijze roodstaart papegaai wordt veel als huisdier gehouden in Nederland en België maar komt van nature uit equatoriaal Afrika. 5776511_s

Van de grijze roodstaart papegaai kennen we 2 hoofdsoorten. Een grijze roodstaart papegaai met grijze veren, een zwarte snavel en een felrode staart, de Congole. Deze soort komt veel voor in Midden en West Afrika. En een grijze roodstaart papegaai, die kleiner is, deze heeft een meer donkergrijze kleur veren, een bruinroze snavel en een roestbruine staart, de Timneh. Deze komt voor in West Afrika. Ook wordt wel gesproken over twee andere varianten die echter niet officieel erkend worden. De Principe, een grijze roodstaart papegaai die donkerder van kleur en kleiner is dan de Congole, oorspronkelijk uit Ghana en de Big Silver oorspronkelijk uit Kameroen.

De grijze roodstaart papegaai is een intelligent dier, volgens sommige onderzoekers hebben zij een intelligentie gelijk aan een kind van 3 tot 5 jaar. Deze intelligentie is vergelijkbaar het de intelligentie van een dolfijn of een chimpansee. Graag willen wij u adviseren over de beste keuze van uw grijze roodstaart papegaai in uw omgeving.

No comments yet.

Geef een reactie