Hareco dier en vriend aanbevolen door consumenten programma Kassa

Op zaterdag 14 april 2012 besteedde het consumenten programma Kassa van de Vara aandacht aan de vele papegaaien die via marktplaats in Nederland worden verkocht. Centraal stond een kweker/handelaar die aan een aantal mensen een baby papegaai had verkocht en die binnen een aantal weken waren dood gegaan. Ze bleken besmet met het zeer dodelijke Circo virus waardoor PBFD word veroorzaakt. Naast dit specifieke geval werd de consument gewezen op het feit dat je als consument heel weinig rechten hebt als je een papegaai gaat kopen bij een particuliere kweker. Wanneer er iets aan de hand blijkt te zijn en met de papegaai en de papegaai die je gekocht hebt gaat dood, zijn er heel weinig middelen om het geld dat je hebt betaald terug te krijgen. Helaas staan ook niet alle dierenwinkels of iedere papegaaienspeciaalzaak zo goed bekend, maar je hebt als consument iets meer rechten en middelen om op terug te grijpen als blijkt dat je een zieke vogel hebt gekocht.

Het consumenten programma Vara heeft op haar website een artikel geplaats hoe je kunt voorkomen dat je problemen krijgt met de aankoop van een papegaai. Ook een papegaai kopen bij Hareco dier en vriend word daar ook bij genoemd en daar zijn we uiteraard erg trots op.
De vogels die wij verkopen komen uit een gesloten en ziektevrij bestand en we zijn de enige papegaaienspeciaalzaak in Nederland die al meer dan tien jaar geen besmettingen met o.a. PBFD hebben gehad. In 2011 hebben bijna 150 gezonde papegaaien een plekje in de huiskamer weten te vinden bij onze tevreden klanten.

We zijn er trots op dat ook een kritisch programma als Kassa Hareco dier en vriend aanbeveelt op hun website en de kwaliteit van onze vogels en de voorlichting omtrent de aanschaf van een papegaai erkent!

Om het artikel van Kassa te lezen klik je hier

Tags: , ,