Meyer papegaaitjes, misschien wel de allerleukste papegaaitjes die er zijn!

Dat we bij Hareco dier en vriend een grote fan zijn van de meyer papegaaitjes dat weten onze klanten wel. Inmiddels zijn ook al vele klanten met dit ‘virus’ van ons besmet. Ieder jaar weten tientallen meyer papegaaitjes hun weg via onze winkel naar een nieuwe eigenaar te vinden. Eigenlijk keer op keer een succes verhaal!

Wat maakt de meyer papegaai nu zo leuk en wat maakt dat zoveel mensen hun hart totaal verliezen aan deze kleurrijke mooie papegaaiensoort?
Ten eerste natuurlijk het karakter van de meyer papegaai. Geen enkele vogel is het zelfde, maar de meyer papegaai is in vrijwel alle gevallen een papegaaitje met een zeer lief karakter. Ze zijn over het algemeen niet erg eenkennig en hoewel ze zelfs tegenover grotere papegaaien ‘hun mannetje’ staan, zijn ze naar de mens heel erg zachtaardig.

Daarbij is de meyer papegaai een ontzettend nieuwsgierig en levendig vogeltje. Ze houden alles graag in de gaten en zijn leuk alert. Nieuwe dingen verkennen ze graag en willen ze graag onderzoeken. Een nieuw speeltje of iets wat het baasje aan het doen is, ze willen er het fijne van weten. Ze zijn levendig zonder echt druk te zijn en ze hoewel ze zich echt wel laten horen, word het geluid dat ze maken zelden als hinderlijk ervaren. De geluiden zijn niet erg luid en vaak melodieus.

 

De meyer papegaai is een intelligente papegaai. Ze zullen niet de beste praters worden, maar een aantal woordjes kunnen ze zeker oppikken. Hun intelligentie zie je vooral als je met de vogel gaat trainen. Zo hebben onze klanten hun meyer papegaaitje echt al van alles geleerd! Van koppeltjeduikelen tot zwaaien, pootjes geven en ga zo maar door. Ook op YouTube vind je leuke filmpje van deze geweldige papegaaiensoort.

De meyer papegaai is niet zo groot. Volwassen worden ze ongeveer 23/24 centimeter. Net zoals zijn bekendere familie soort het bonte boertje is het een zeer handzaam vogeltje. Dit brengt ook voordelen met zich mee. Zo kunnen ze zich prima thuis voelen in een kleinere en goedkopere kooi dan de grotere papegaaiensoorten. Ze produceren niet veel stof en nemen minder ruimte in beslag, wat ze ook geschikt maakt voor mensen die wat kleiner behuisd zijn.

Meyer papegaaiEen meyer papegaaitjes is wel een echt gezelschapsdier, dus voor je een meyer papegaai aanschaft moet je nagaan of je de vogel voldoende aandacht kan geven. Een meyer papegaai kan zich een aantal uren prima alleen vermaken, maar een papegaai die dagelijks vele uren per dag alleen thuis zit, zou zich ongelukkig gaan voelen. Omdat de meyer papegaai goedkoper is dan de grotere papegaaien soorten, zou je kunnen overwegen om er twee aan te schaffen wanneer je wel graag een papegaai zou willen, maar wanneer de vogel ook regelmatig alleen zou moeten zijn. Dit heeft bij de meyer papegaai geen invloed op het tam zijn. Wanneer je een vertrouwensband hebt opgebouwd met de meyer papegaai, blijft hij gek op zijn baasje

De meyer papegaaien worden bij Hareco dier en vriend handtam verkocht en zijn dan ongeveer 10 weken oud. Ze eten dan zelfstandig. Ook worden onze papegaaien getest op de meest voorkomende papegaaienziektes en zijn dus gezond. Bij een goede verzorging kan je zo’n 25 tot 30 jaar plezier hebben van dit geweldige huisdier!

No comments yet.

Geef een reactie