Gratis verzending voor alle bestellingen vanaf €50,-

Al meer dan 25 jaar dé papegaai specialist van Nederland

De Pyrrhura

Wat deze kleine vogeltjes tekort komen in grootte, doen ze tegoed in karakter! De pyrrhura is een Zuid-Amerikaanse parkietachtige die de laatste paar jaren steeds populairder wordt om als huiskamervogel te houden. Wij merken het maar al te goed: De pyrrhura is namelijk onze meest verkochte vogel!
 
 
De kale plek rondom de ogen en de lange staart doet de pyrrhura een beetje denken aan een miniatuur ara. En als ze je het konden vertellen zouden ze met volle overtuiging tegen je zeggen dat ze een ara zijn. Door de grootheidswaanzin van deze vogels staan ze hun mannetje tussen de grote papegaaien, zowel qua intelligentie als karakter. 
 
De pyrrhura is een enorm sociale vogel die het liefst heel de dag bezig is met onderzoeken en spelen. Het liefst op de meest uitbundige manier mogelijk. Aan hun energie lijkt geen einde te komen!
 
Daarbij is de pyrrhura ook een hele intelligente en trainbare vogel. Deze leergierige vogels kunnen moeilijke puzzels oplossen en de grappigste trucjes leren. Leren praten is echter niet hun grootste talent. Wel brabbelen ze graag met je mee. Hun geluidsniveau en stemgeluid wordt over het algemeen niet als hinderlijk ervaren, maar zeker als ze iets van je willen kunnen ze zich laten horen! 
 
Omdat deze vogeltjes heel sociaal zijn, zijn ze niet bij hun eigenaar weg te slaan. Belangrijk is dat deze vogels zichzelf leren te vermaken doormiddel van speelgoed en/of met een potentieel soortgenootje, zodat ze niet ongelukkig zullen worden als je niet thuis bent. Daarnaast is ook een consequente opvoeding heel belangrijk. Pyrrhura’s hebben namelijk de neiging nog wel eens bijterig te zijn, zeker als ze jong of hormonaal zijn! Hierbij begeleiden we bij Hareco uiteraard graag bij en staan we altijd klaar voor tips en adviezen om ervoor te zorgen dat jouw pyrrhura de beste verzorging krijgt die hij nodig heeft. Met deze goede verzorging kan een pyrrhura gemiddeld tussen de 20 en 25 jaar oud worden.
 
Omdat er tientallen verschillende pyrrhura soorten zijn die op hun beurt allemaal verschillende kleurmutaties hebben, is er voor ieder wat wils. De meest populaire soort die gehouden wordt is de pyrrhura molinae. Deze komt voor in allerlei verschillende kleuren, van lichtgroen tot diep turquoise. Maar ook andere soorten pyrrhura’s kun je regelmatig vinden bij ons. 

Direct een vogel reserveren?

Wilt u een vogel reserveren of heeft u vragen over ons aanbod, neem dan contact met ons op. Ook als u een specifieke vogel zoekt kunnen wij u daarmee helpen.

Adres: Kerkbuurt 224, 3361 BN, Sliedrecht

Telefoon: 085-0438431

Email: info@harecodierenvriend.nl

Direct een vogel reserveren?

Wilt u een vogel reserveren of heeft u vragen over ons aanbod, neem dan contact met ons op. Ook als u een specifieke vogel zoekt kunnen wij u daarmee helpen.

Adres: Kerkbuurt 224, 3361 BN, Sliedrecht

Telefoon: 085-0438431

Email: info@harecodierenvriend.nl

winkel & webshop

Bestel gemakkelijk online of bezoek onze winkel in Sliedrecht

Papegaai expert

Jarenlange ervaring in alle soorten papegaaien en parkietensoorten

Een vriend voor het leven!

Wist je dat papegaaien tot wel 100 jaar oud kunnen worden! Bij goede verzorging met ons voer, maak je een goede start aan de levensduur van je grote vriend.
Gratis verzending

Bestellingen vanaf €50,-

Niet tevreden?

14 dagen retourrecht

Nederland en België

Internationale service

Veilige betaalomgeving

SSL gecertificeerd

De waardering van www.harecodierenvriend.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2737 reviews.