Gratis verzending voor alle bestellingen vanaf €50,-

Al meer dan 25 jaar dé papegaai specialist van Nederland

Ducorps Kaketoe

De ducorps kaketoe is een midden grote kaketoe soort die erg aanhankelijk is en een lief karakter heeft. De ducorps kaketoe is ruim 30 cm groot en daarmee wat groter dan de rosé of goffini kaketoe. Ze zijn wat kleiner dan een witkuif kaketoe en hebben ook een minder grote kuif. 

 

Het zijn prachtige witte vogels met een volle bevedering, die hen een heerlijk ‘fluffy’ uiterlijk geven en ze bijna onweerstaanbaar maken. Je moet ze gewoon kroelen door hun volle zachte veren! Stel je het zachtste donzen kussen voor en je weet ongeveer hoe een ducorps kaketoe voelt.Zoals alle kaketoe soorten zullen ze 1 of 2 keer per dag even flink druk zijn. Dit zijn periode van ongeveer 5 minuten waarbij de vogel zijn vleugels spreid, zijn kuif omhoog zet en al hangend of stoer stappend laat horen hoeveel geluid ze kunnen maken. Mensen met een rosé of andere kaketoe soort zullen dit gedrag herkennen. Na een minuut of 5, of soms al eerder keert de rust weer terug. Een ducorps kaketoe heeft een redelijk hard volume. Iets harder dan een rosé kaketoe, maar minder hard als een witkuif kaketoe of grote geelkuif en vergelijkbare soorten. Geen enkele papegaai hoort veel of heel de dag te schreeuwen wanneer deze goed in zijn vel zit en goed is opgevoed, maar met deze dolle 5 minuten moet wel rekening gehouden worden. Kan je hier niet tegen is een kaketoe niets voor jou.

Zoals de meeste kaketoe soorten is de ducorps kaketoe een zeer aanhankelijke vriendelijke vogel. Binnen het gezin waarin ze opgroeien staan ze niet bekend om hun eenkennigheid. Als ze maar kunnen kroelen en knuffelen vinden ze het goed. Voor vreemden bestaat een gezonde voorzichtigheid maar al snel zullen ze kijken of ze bij hen wat aandacht kunnen krijgen in de vorm van wat geknuffel en gekriebel. Een ducorps kaketoe zal heel veel van zijn eigenaren houden en zeer gehecht raken aan de mensen om hen heen.

Zoals alle kaketoe soorten is de ducorps een zeer intelligente vogel die je heel wat kan aanleren met bijvoorbeeld een clicker training. Het zijn zeker niet de beste praters, maar ze zullen vrijwel zeker wat woordjes leren wanneer ze als huisdier gehouden worden.

Denk je erover een kaketoe te kopen is een ducorps kaketoe zeker de moeite waard om te overwegen. Ze zijn lief, knuffelbaar, intelligent en zullen een maatje voor het leven zijn. Het geluid is iets waar je zeker rekening mee moet houden, maar zal zich bij een vogel die goed in zijn vel zit beperken tot de ‘dolle 5 minuten’. De levensverwachting van een ducorps kaketoe zal ongeveer 40 jaar zijn .

Meer weten over de beschikbaarheid van de ducorpskaketoe?

Wil je een ducorps kaketoe reserveren of heb je vragen over wanneer deze vogels beschikbaar zijn, neem dan contact met ons op. 

Adres: Kerkbuurt 224, 3361 BN, Sliedrecht

Telefoon: 085-0438431

Email: info@harecodierenvriend.nl

Geïnteresseerd in een andere soort papegaai?

Wilt je een vogel reserveren of heb je vragen over ons aanbod, neem dan contact met ons op. Ook als je een specifieke vogel zoekt die niet op onze site vermeld staat kunnen wij je daarmee mogelijk helpen.

Adres: Kerkbuurt 224, 3361 BN, Sliedrecht

Telefoon: 085-0438431

Email: info@harecodierenvriend.nl

winkel & webshop

Bestel gemakkelijk online of bezoek onze winkel in Sliedrecht

Papegaai expert

Jarenlange ervaring in alle soorten papegaaien en parkietensoorten

Een vriend voor het leven!

Wist je dat papegaaien tot wel 100 jaar oud kunnen worden! Bij goede verzorging met ons voer, maak je een goede start aan de levensduur van je grote vriend.
Gratis verzending

Bestellingen vanaf €50,-

Niet tevreden?

14 dagen retourrecht

Nederland en België

Internationale service

Veilige betaalomgeving

SSL gecertificeerd

De waardering van www.harecodierenvriend.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2708 reviews.