Gezondheid van jouw papegaai

Een gezonde papegaai bij koop je bij Hareco dier en vriend
Wanneer je een vogel aanschaft is er niets zo belangrijk dan te beginnen met een gezonde papegaai. Je geeft er tenslotte een hoop geld aan uit, maar je moet wel de garantie hebben dat de papegaai die je mee naar huis neemt helemaal gezond is. Hareco Dier en Vriend heeft dit altijd gezien als onze verantwoordelijkheid om jou als klant die garantie te geven. Jouw papegaai moet honderd procent in orde zijn!

5017637_l

Testen op ziektes
Wij waren in Nederland ver onze tijd vooruit met het testen van onze papegaaien op besmettelijke ziektes. Zo testen wij al onze papegaaien op bekende en zeer ernstige papegaaienziektes als pbfd, polyoma, chlamidia en kds. Ook worden al onze baby papegaaien nagekeken door vogelarts Peter Bastiaansen van Dierenkliniek de Baronie in Prinsenbeek. Gelukkig hebben anderen ons voorbeeld gevolgd en zijn ook op ziektes gaan testen, maar helaas horen we nog regelmatig van mensen die een schattige baby papegaai hebben aangeschaft, soms zelfs inclusief gezondheidsverklaring, maar dat het dier toch ziek blijkt. Een testcertificaat met het ringnummer van jou vogel blijkt erg makkelijk te versieren. Ga er dan ook nooit zomaar van uit dat een ‘geteste vogel’ ook echt getest is. Om de objectiviteit te waarborgen, blijven wij aandringen op een bezoek aan een vogelarts!

Naar een gespecialiseerde vogelarts
Deze zeer deskundige artsen hebben hun integriteit en deskundigheid hoog te houden. Zij zullen deze testen op de juiste manier uitvoeren en als nieuwe eigenaar weet je dat jou dier getest is en er niet gesjoemeld is. Daarnaast zijn het niet alleen besmettelijke ziektes die je wilt uitsluiten. Een gespecialiseerde vogelarts luistert naar het hart, de longen en kijkt het dier in zijn geheel na. Wij zorgen dat de vogel die je bij ons koopt vrij is van ziektes, maar hebben niets te verbergen en vragen je dus naar een vogelarts te gaan! Een gezonde papegaai kopen doe je bij Hareco dier en vriend.

Papegaaienvoer en papegaaienspeelgoed
Daarnaast blijft de gezondheid van je vogel ook prioriteit na aanschaf. De vogel moet lichamelijk en psychisch helemaal gezond blijven. Hier kan jij als eigenaar alles aan doen. Je gaat dan nog meer genieten van deze gezinsdieren. Bij Hareco dier en vriend hebben we alle gerenommeerde merken papegaaien voeding, maar ook alles om je vogel te vermaken, waardoor hij zich ontwikkeld in intelligentie en waardoor verveling niet zal optreden.

zoofaria sinaasappel